ВГОРУ

2 травня 37 студентів аграрних фахових коледжів вирушили на піврічну практику за кордон, а саме – на фермерські господарства півдня Німеччини.
     Це стало можливим завдяки співпраці Наукового-методичного центру ВФПО та Асоціації Аграр Контакт Інтернаціонал (АКІ) в рамках німецько-українського проєкту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».
Відбір студентів для проходження практики в Німеччині розпочався на початку освітнього процесу 2022 року.       Цьогоріч виявили бажання практикуватися за кордоном 67 студентів. До фінального конкурсного відбору і самої практики дійшли найуспішніші та найцілеспрямованіші студенти різних аграрних спеціальностей з 7 фахових коледжів України. Серед них і 5 студентів Мирогощанського аграрного фахового коледжу. Це Лимаренко Альона, Пухир Інна, Боровець Дарина, Альян Анастасія та Паляскевич Дарина.
   Це унікальна можливість застосовувати набуті знання та вміння у майбутній професії в Україні. При цьому вдосконалити знання мови, спілкуючись безпосередньо в мовному середовищі та познайомитися з культурою Німеччини. Поряд із українськими студентами на практику прибули і студенти з Кенії. Молодь відразу порозумілася та налагодила міжкультурні зв’язки.
   До того ж, студенти-практиканти у рамках проекту мають можливість здійснювати екскурсії підприємствами Німеччини, а у вільний час – милуватись її краєвидами.
  Зичимо нашим студентам успішного проходження практики та бажаємо повернутися до рідних коледжів та домівок з багатим багажем знань.
Дякуємо ЗСУ. Віримо в Україну!
Підготувала Оксана Гаврилюк.
Детальніше
ВГОРУ

28 квітня 2023 року викладачами навчальної дисципліни «Машини і
обладнання в АПК» Давидовим С. Г. і Мельник О. М. з студентами групи Е-22
проведена екскурсія з елементами практичного заняття на СМФ «Молочний
край» с. Мирогоща, в ході якої  здобувачі освіти ознайомились з історією
створення сімейної молочної ферми і організацією та технологією вирощування
великої рогатої худоби і виробництва молока. Власники сімейної ферми
інформували про заготівлю і підготовку до згодовування кормів, використання
інноваційних технологій годівлі та реалізацію селекційної роботи.
Особливий інтерес в студентів був виявлений до механізації окремих
технологічних процесів, зокрема, водопостачання і напування тварин,
подрібнення і роздавання кормів, доїння корів та видалення гною. (більше…)

Детальніше